Vuurvast Inspecties

Nooij-TIS maakt gebruik van moderne inspectie technieken. Zo gebruiken wij een professionele infrarood camera voor verschillende soorten inspecties. De toepasbaarheid is haast onbegrensd en wordt in de industrie, in de bouw en in de elektrotechniek dagelijks gebruikt.

Ook kunnen wij camera inspecties uitvoeren. Naast starre endoscopen gebruiken wij steeds vaker mini camera’s voor onze inspecties. Wij voeren camera inspecties uit bij omgevingstemperatuur, maar onze specialiteit is het uitvoeren van camera inspecties van in bedrijf zijnde ovenbouwkundige installaties.

Onze apparatuur kan gebruikt worden tot ca 1200°C. Wij ontwikkelen in eigen beheer watergekoelde RVS beschermlansen voor de endoscopen en de mini camera’s.

Met behulp van ultrasone lekdetectie kunnen eenvoudig lekjes in onder druk staande installaties worden opgespoord. Ook kunnen diktemetingen worden uitgevoerd met een ultrasone diktemeter.

Nooij_TIS_minicameras

Endoscopen en mini camera’s

Een endoscoop is een optisch instrument waarmee visuele inspecties kunnen worden uitgevoerd onderdelen die onder normale omstandigheden niet bereikbaar zijn. Bijvoorbeeld een pijpenbundel van een warmtewisselaar of een spouwmuur.

Lees Verder

Nooij_TIS_thermografie

Thermografie

Infrarood inspectie techniek wordt steeds vaker toegepast voor tal van inspecties. Hete plekken op een oven, versleten lagers, overgangsweerstanden in een elektrisch circuit, opsporen van vloerverwarming zijn slechts een aantal voorbeelden waarbij infrarood inspectie techniek van grote waarde is.

Lees Verder

Nooij_TIS_ultrasoon_meettechniek

Ultrasone meettechnieken

De resterende dikte van stalen leidingen en vaten kan eenvoudig worden bepaald met een ultrasone diktemeter. Ook diktes van andere, niet poreuze, materialen kan met behulp van deze diktemeter worden vastgesteld zoals aluminium, RVS, maar ook vele kunststoffen.

Lees Verder