Vuurvast Services

Om onderhoudskosten te verminderen en de beschikbaarheid van installaties te verbeteren worden onderhoudsprogramma’s steeds meer predictief. Onderdelen worden niet meer vervangen na een bepaald aantal draaiuren of standtijd. Daarom is het bijzonder belangrijk om de conditie van de installatie in kaart te brengen en te monitoren. Met onze inspectietechnieken kunnen wij de nodige informatie aan de onderhoudsdiensten leveren. Wij zijn gespecialiseerd in het inspecteren van ovenbouwkundige installaties (mechanisch en vuurvast) in de staalindustrie en in de (petro)chemie. Schoorstenen, reformers,verbrandingsovens, windverhitters, hetwindleiding systemen en ovens zijn ons werkterrein

De combinatie van gedegen kennis en het toepassen van moderne inspectie technieken wordt door onze klanten gewaardeerd. Wij voeren wereldwijd bijvoorbeeld windverhitter inspecties uit in de staalindustrie o.a Nederland, Engeland, Duitsland, Brazilie, Zuid Afrika, Turkije, Canada en Korea.

Wij voeren niet alleen de inspecties uit, maar op basis van 30 jaar ervaring in het vuurvast, kunnen wij onze klanten ook adviseren over resterende levensduur van een installatie, mogelijke verbeteringen en de omvang van eventuele reparaties aangeven.

opstookkar_engineering

Engineering

Nooij TIS kan ook bestaande ontwerpen van vuurvaste installaties beoordelen en waar mogelijk verbeteringen aanbevelen, waardoor bijvoorbeeld veelvuldig terugkerende schades verminderen of voorkomen worden. Door jarenlange ervaring is de ovenbouw zijn wij in staat de meest geschikte vuurvaste materialen te selecteren.

Lees verder

brander

Opstoken en afkoelen

Nooij TIS heeft meer dan 30 jaar ervaring met opstoken en afkoelen van ovenbouwkundige installaties. In totaal zijn wij betrokken geweest bij het opstoken van ca 60 installaties.

Lees verder

drilling

On line injecteren van vuurvaste massa

Een ovenbouwkundige installatie wordt zo ontworpen dat de stalen mantel iet al te heet wordt. Een hete plek op de stalen buitenmantel van een ovenbouwkundige installatie wordt veroorzaakt door een beschadiging van de vuurvaste bemetseling.

Lees verder