Over Ons

Nooij Thermal Inspection Services is gestart in 1999 als inspectiebureau voor de staalindustrie. Onze kenaktiviteit is het inspecteren van vuurvaste kontrukties. Wij gebruiken

moderne inspectie technieken, zoals:

• moderne ongekoelde infrarood camera

• Water- en luchtgekoelde endoscopen en minicams waarmee vuurvaste konstrukties visueel geinspecteerd kunnen worden (max temperatuur ca 1250 °C)

• Ultrasone meettechniek voor lekdetectie en voor diktemetingen)

Lanzamerhand is ons werkterrein verbreed. Tegenwoordig voeren wij ook bouwkundige inspecties uit, zoals het kontroleren van de gevel- en dakisolatie, het traceren van vloerverwarmingen, opsporen van lekkages van CV installaties en drinkwaterleidingen. Ook voeren wij veelvuldig inspecties van elektrische installaties uit ( schakelkasten en verdeelinrichtingen). Indien gewenst kunnen wij de gehele NEN 3140 inspectie voor U uitvoeren.

Nooij-TIS is een VCA * gecertificeerd bedrijf en voldoet aan alle voldoet aan alle regelgeving op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieu

Onze thermografen zijn in het bezit van een geldig level II ITC thermographer certificaat (gecertificeerd door het Amerikaanse Instituut voor Non-destruktief Testen – American Institute of Non Destructive Testing )